ΥΛΙΚΑ
* φύλλα κρούστας ή χωριάτικο φύλλο
* 150 γρ.ζαμπόν ψιλοκομμενο
* 250 γρ.κασέρι τριμμενο
* 200 γρ.φέτα
* 4 κ.σούπας αλεύρι φαριναπ
* 2 κούπες γάλα φρέσκο
* 2 αυγά
* μοσχοκάρυδο
* πιπερι
* ελαιόλαδο για τα φύλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα,ρίχνουμε το αλευρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε σε δυνατη φωτιά να δέσει η κρέμα.Τότε την κατεβαζουμε απο τη φωτιά,ριχνουμε τ'αυγά χτυπημενα,τα τυρια,το ζαμπον,το πιπερι και μοσχοκαρυδο. Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ. Στρώνουμε στον πατο τα 4 φύλλα λαδωμενα ένα ένα. Απο πάνω απλώνουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με τα άλλα 4,επισης λαδωμένα εκτος από το τελευταίο. Μ'ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε ελαφρά σε κάθετες λωρίδες. Περιχύνουμε την πίτα μ'ένα φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο και ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,αρχικά στους 200 β. και κατόπιν χαμηλώνουμε στους 180 β. ώσπου να ροδοκοκκκινίσει. Σερβίρεται ζεστή ζεστή.
Καλή επιτυχία!
2 σχόλια:
καληηη!!!
:)
Δημοσίευση σχολίου