* 500 γρ. σπαγγέτι
* 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
* για τη σάλτσα
* 100 γρ. φρέσκο βασιλικό
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 30 γρ. κουκουνάρι
* 6 κουταλιές ελαιόλαδο
* 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
* αλάτι (αν χρειάζεται), πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το σπαγγέτι να βράσει σε μπόλικο αλατισμένο νερό αλ ντέντε. Τα σουρώνουμε και τα λαδώνουμε με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουνε ομοιόμορφο μίγμα. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο σπαγγέτι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου